Tietoa sivuista

Takapölkky Podcast on tammikuussa 2017 alkanut projekti, jonka tarkoituksena on käydä läpi backlogiin unohtuneita pelejä. Jokaisessa jaksossa tutustutaan viikon pelin lisäksi uutisiin pelimaailmasta ja keskustellaan pelaamisesta myös yleiselläkin tasolla. Jaksoja julkaistaan tällä hetkellä joka toinen torstai.

Saatesanat ylläpitäjältä: 

Ajatus backlog henkisen projektin toteuttamisesta oli kytenyt mielessä jo vuodesta 2011. Kuuntelin jo silloin paljon retroaiheisia podcasteja, mutta epäilin suuresti, pystyisinkö itse luomaan mitään samanlaista. Suuntasin tämän innostuksen ensin Youtube videoiden tekemiseen, joissa pystyin itse peleistä nauttimisen lisäksi harjoittelemaan sisällön tuottamista ja laajentamaan pelituntemustani.

Kesällä 2014 jo videomateriaalin tuottamisen vähennettyä aloin suunnitella Takapölkyn esivaihetta. Suunnitelmani oli toteuttaa samaa nimeä kantava blogi, jossa olisin kirjoittanut kattavasti peleistä, joita en ollut koskaan aikaisemmin pelannut. Vaikka projekti kuulostikin omaan korvaan mielekkäältä, huomasin kuitenkin nopeasti, että kirjoittaminen ei ollut se paras formaatti, jota halusin toteuttaa.

Ajatus Takapölkky nimisestä tuotoksesta ei kuitenkaan unohtunut mielestä. Joulukuussa 2016 tein päätöksen, että ensi vuosi tulisi viimein olemaan se hetki, kun toteuttaisin oman podcastin. Olin jo varautunut toteuttamaan tämän projektin yksin, kunnes ehdotin suunnitelmaa Eetulle. Suuremmin en joutunut edes suostuttelemaan häntä, vaan hän hyppäsi ehdoitta mukaan talkoisiin. Muutamaa viikkoa myöhemmin olimmekin jo nauhoittamassa podcastin ensimmäistä jaksoa…

– Juha –

 

Ihmiset Takapölkky Podcastin takana:

 

Eetu – nimimerkki Qlaos

Suosikkipelejä: Persona 5, Stardew Valley, Tokyo Mirage Sessions #FE, Odin Sphere Leifthrasir

Pelit ovat olleet osa elämääni jo lapsuudesta asti, alkuun tuijottelin veljen olan yli kun hän pelaili NESsiä, Mega Drivea tai myöhemmin PC:tä. Luonnollisesti myöhemmin seurasin perässä ja sillä tiellä on pysytty.

Pelien suhteen olen melko kaikkiruokainen, joskin vältän räiskintäpelejä. Myöskin realistiset urheilu- ja autopelit jätän suosiolla hyllylle. Mutta JRPG:t poiminkin sitten
hullun kiilto silmissä.

Pelien ohella tulee myös pelattua Magic: the Gatheringia. Oikeilla korteilla pääsin pelaamaan ekan kerran muistaakseni 2009, Rise of the Eldrazi laajennus oli vasta tulossa ja omia kortteja rupesin hankkimaan sitten Scars of Mirrodin aikoihin.Sitä ennen olin pelannut vain vuoden 1997 PC-peliä, joka on edelleen mainio tapa tutustua MtG:hen. Ja nykyisin pelaan paikallisessa liikkeessä viikkoturnauksissa  (Standard ja Modern) ja casual-illoissa (EDH eli Commander on se paras tapa pelata!)

Internetin hurjassa maailmassa minut tavoittaa näisitä paikoista

http://eetunlokikirja.blogspot.fi/
http://www.backloggery.com/Qlaos
https://twitter.com/TheQlaos

 

Juha – nimimerkki Deogin

Suosikkipelejä: Mega Man 2, Super Mario 3, Final Fantasy VII, Guitar Hero 2, World of Warcraft

Videopelit ovat olleet osa arkipäivääni oikeastaan heti alusta alkaen. Taloudesta löytyi NES ja Amiga 500, joiden käyttöä harjoittelin jo kauan ennen kuin opin lukemaankaan. Vaikka vuosien kuluessa laitteet uusiutuivat ja kehittyvätkin, en oikeastaan koskaan luopunut vanhojen pelien pelaamisesta.

Siirsin painopisteeni konsolipuolelta PC:lle vuosien 2003-04 aikoihin. Pelailin noihin aikoihin paljon räiskintäpelejä, mm. Unreal Tournament, Counter-Strike ja alkupään Call of Dutyt olivat ahkerassa pelailussa. Muutamaa vuotta myöhemmin ne joutuivat tekemään tilaa World of Warcraftille, joka tulisi viemään leijonan osan pelitunneista. Konsolit eivät olisi kiinnostaneet tähän aikaan ollenkaan, ellei Harmonix olisi kehittänyt Guitar Hero pelisarjaa, joka vei mennessään heti ensi pelailun jälkeen. WoW raidien välissä keskityinkin parantelemaan muovikitaralla kappaleiden pistemääriä, joita olin jo lukemattomia kertoja soittanut yhä uudelleen ja uudelleen.

Hiljalleen rupesin kuitenkin taas seuraamaan, mitä näiden muutaman pelisarjan ulkopuolellakin tapahtui. Xboxin Live Arcade palvelun kautta pääsin tutustumaan indiepeleihin paremmin, ja Steamin sekä GOGin kaltaisten palveluiden kautta vanhat klassikotkin olivat jälleen tarjolla murto-osalla siitä hinnasta, millä ne aikanaan olivat myynnissä. Vaikka vastaan aina toisinaan tuleekin pelejä, joiden kanssa vierähtää useampikin sata tuntia (Diablo 3 yms.), niin pyrin sekoittamaan pelituntieni joukkoon niin uusia, kuin vanhempiakin pelejä. Onneksi/valitettavasti valikoimaa on enemmän, kuin mitä yksi ihminen ehtii elämänsä aikana pelata!

Saatat tavoittaa Deogin nimimerkin näistä paikoista:

https://www.youtube.com/user/Deogin89 (vanhat LäpiPelailu videot vuosien varrelta)

https://www.twitch.tv/deogin (satunnaista streamailua suomeksi tai englanniksi)

https://twitter.com/Deogin/ (ehkä joskus käytän tätä johonkin)